Harjoittelijana Idea Groupilla, Huippuharkkarit kertovat!

Parhaan kuvan siitä, mitä harjoittelu Idea Groupilla tarjoaa, saa tietenkin meidän huippuharkkareilta. Lue Annin, Jussin, Suvin ja Sannin mietteitä harjoitteluajastaan Keväällä 2021.

”Moikka! Me ollaan Idea Groupin kevään 2021 tuotantoharkkarit ja me ajateltiin kertoa teille vähän siitä, millaista on olla harjoittelussa Turun kuumimmassa ja ammattitaitoisimmassa tapahtumatoimistossa. Meitä on täällä harjoittelussa tällä hetkellä neljä ja olemme kaikki opiskelujemme eri vaiheissa. Suoritamme tästä johtuen eripituisia harjoittelujaksoja ja olemme päässeet tekemään erilaisia tuotantoihin liittyviä työtehtäviä kiinnostuksenkohteistamme ja tavoitteistamme riippuen. Idea Group on osoittautunut hyvin joustavaksi harjoittelupaikaksi ja osa meistä suorittaakin koulukursseja samaan aikaan työharjoittelun ohessa. Seuraavaksi kerromme hieman omia kokemuksiamme ja mietteitä ajastamme Idea Groupissa.”

Say hello to Anni

”Moikka! Mun nimi on Anni ja opiskelen toiseksi viimeistä vuotta tapahtumatuotantoa Liverpool John Moores yliopistossa. Aloitin harjoitteluni syyskuussa ja se päättyy toukokuun lopussa. Meidän harjoittelumme tosiaan kestää koko lukuvuoden ja sen tavoitteena on päästä kerryttämään kokemusta erilaisista tapahtumista sekä oppia uusia taitoja.

Vaikka opiskelen Englannissa ja olen siellä jo vuosia asunutkin, oli mulle heti selvää, että haluan suorittaa harjoitteluni Suomessa. Etsiessäni mahdollista harkkapaikkaa törmäsin Idea Groupin nettisivuihin ja kiinnitin heti huomion siihen hyvään fiilikseen ja tekemisen meininkiin, joka ruudulta välittyi. Onnekseni pääsinkin osaksi Idea Groupin tiimiä ja aloittamaan harjoitteluni, vaikka korona aiheuttikin vähän harmaita hiuksia! Aloitettuani harkan täällä Idea Groupilla, huomasin, että nettisivuilta välittynyt mielikuva ei pelkästään pitänyt paikkaansa vaan oli vieläkin parempi – työympäristö on hauska, tsemppaava ja ammattitaitoinen.

Olen päässyt tekemään monipuolisia tehtäviä ja osallistumaan erilaisiin tapahtumiin. Tutuksi ovat tulleet varsinkin virtuaalitapahtumat, joista olen oppinut paljon uutta! Olen myös päässyt kokemaan live- ja hybriditapahtumia. Täällä on otettu alusta alkaen heti mukaan hommiin ja olen osallistunut tapahtumien suunnitteluun sekä toteutukseen. Olen saanut työskennellä todella mielenkiintoisten projektien parissa, niin omatoimisesti kuin osana huikeaa tiimiä! Olen ollut erittäin tyytyväinen harjoitteluun ja siihen, mitä olen päässyt tekemään ja näkemään! Monet tehtävät ovat olleet sellaisia, joita ei olisi ikinä osannut kuvitella tekevänsä. Esimerkkinä tästä on tapahtuma, joka järjestettiin toriparkin kätköissä. Täällä pääsee kokemaan monia onnistumisen tunteita, niin toimistotöissä kuin keikkakamoja pakatessa (tetristaidot on plussaa).

Vaikka ollaan oltu suuri osa ajasta etänä, niin työnteko on silti ollut sujuvaa, ja mielestäni Idea Group on ottanut tilanteen hyvin haltuun! Etätyöskentelystä huolimatta kommunikaatio sujuu nopeasti ja aina on joku, jolta kysyä neuvoja tai ihan vaan kuulumisia. Näin kuuden kuukauden jälkeen voin olla vain superiloinen, että pääsin osaksi tätä porukkaa. Tämä on ollut opettavainen, hulvaton sekä monipuolinen kokemus, eli kaikki harjoittelun tavoitteet ovat ehdottomasti täyttyneet!”

Meet Jussi

Mörje! Mä oon Jussi ja opiskelen tällä hetkellä kulttuurituotantoa Turun Humakissa kolmatta vuotta. Idea Group on mun neljäs harjoittelupaikka, ja se onkin osoittautunut aivan mahtavaksi harjoittelupaikaksi. Varsinkin näinä aikoina, kun pandemian johdosta monilla paikoilla ei ole mahdollisuutta tarjota harkkapaikkoja, on ollut hienoa huomata, että Idea Group ei ole jäänyt tuleen makaamaan, vaan hommat pyörii täysillä virtuaalitapahtumien parissa. Oli jopa hieman yllättävää, että kun hieman skeptisenä alan tilanteesta johtuen lähettelin harkkahakemuksia, oli vastaus positiivinen enkä olisi hetkeä aikaisemmin voinut kuvitellakaan pääseväni oikeasti työstämään tuotantoja näinä aikoina.

Olen hieman harmitellut sitä, että en ole hakeutunut yhdessäkään harjoittelussani TV-tuotantojen maailmaan, mutta nyt sekin on käytännössä tullut koettua, sillä virtuaalitapahtumat toteutetaan ammattimaisissa studio-olosuhteissa. Itse studioissa paikan päällä tehtyjen työtehtävien lisäksi päiviini on sisältynyt ennakkotuotannollisia tehtäviä, projektista riippuen laidasta laitaan. Erikoisimmaksi työtehtäväksi on pakko nostaa erään lastentapahtuman “pahiksen” ääninäytteleminen!

Vallitsevan tilanteen johdosta kaikki työskentelevät etänä kodeistaan, mutta hyvät sisäisen viestinnän kanavat ja viikottaiset palaverit tiimien kesken auttavat jaksamaan! Tärkeänä olen kokenut myös sen, että kaikella tekemisellä tuntuu oikeasti olevan jokin merkitys, eikä mitään tehdä vain “ohimennen”. Työskentelyn metodit ja työkalut ovat loogisia ja helppoja omaksua. Harjoittelupaikkana en voi muuta kuin suositella Idea Groupia, varsinkin jos tykkäät työskennellä rennolla, mutta asiallisella otteella, ammattitaidosta tinkimättä, positiivisessa ja energisessä työympäristössä!”

Here is Suvi

”Heippa! Mun nimi on Suvi ja opiskelen ensimmäistä vuotta kulttuurituottajaksi Humakissa. Tämä on siis mun ensimmäinen harjoittelu. Tässä ensimmäisessä harjoittelussa on kyse tutustumisesta alaan ja tuottajana toimimiseen. Idea Group on ollut todella hyvä valinta tähän. Aloitin mun harjoittelun helmikuussa 2021 ja harjoittelu tulee loppumaan toukokuussa 2021.

Tällä hetkellä teen harkkaa opiskeluiden ohella. Idea Group on ollut todella joustava, ja olen pystynyt tekemään kaikki koulukurssini samaan aikaan. Olen silti päässyt osallistumaan harkan puolesta kaikkeen, mihin olen pystynyt ja ehtinyt. Kaikki harjoittelijat laitetaan heti hommiin ja tästä olen todella tyytyväinen. Heti ensimmäisellä harkkaviikollani pääsin mukaan toteuttamaan virtuaalitapahtumaa, eli pääsin heti mukaan toimintaan.

Olen päässyt mukaan eri tuotantojen suunnitteluun ja järjestämiseen. Nyt koronan aikana kaikki ollaan aikalailla hoidettu etänä. Joissakin tapahtumissa on tottakai pakko olla mukana paikan päällä, mutta kaikki ollaan pystytty hoitamaan koronaturvallisesti. Olen ollut itse mukana muutamassa eri projektissa. Näissä olen ollut mukana suunnittelu- ja toteutusvaiheissa. Aluksi minua jännitti todella paljon, mutta onneksi koko tiimi on niin huippu, että olen päässyt hyvin osaksi porukkaa ja toimintaa.

Idea Groupilla on mahtavaa olla harjoittelussa. Ympärillä on todella hyvä, rento ja ammattitaitoinen tiimi. Täällä pääsee harjoittelijana toimimaan oma-aloitteisesti ja aktiivisesti. Harjoittelu on laajaa, opettava sekä siitä saa paljon uusia kokemuksia.”

Introducing Sanni

”Moi! Mun nimi on Sanni ja olen ensimmäisen vuoden kulttuurituottaja opiskelija. Opiskelen Turussa Humanistisessa ammattikorkeakoulussa ja teen nyt ensimmäistä harjoitteluani.

Ensimmäisen harjoittelun tavoitteena on päästä tutustumaan alaan ja oppia sen perusteita. Idea Group on ollut loistava paikka tutustua ja oppia erilaisista tapahtumatuotannoista. On ollut erittäin mukavaa päästä osaksi osaavaa ja kannustavaa työryhmää. Olen jo ensimmäisen vuoden harjoittelijana päässyt monipuolisesti mukaan projektien suunnittelu- ja toteuttamisvaiheisiin.

Vaikeasta koronatilanteesta huolimatta, olen pystynyt suorittamaan harjoittelua hyvin ja oppinut paljon erilaisista tapahtumatuotannoista. En varmasti olisi kuvitellut tekeväni tapahtumatuotannon harjoittelua suurimmaksi osaksi etätyönä, mutta Idea Groupilla on mukauduttu hyvin vallitsevaan tilanteeseen, ja harjoittelijoina olemme varmasti oppineet paljon myös tulevaisuudessa tarpeellisia taitoja, esimerkiksi striimauksesta ja hybriditapahtumista. Harjoittelun tekeminen samaan aikaan muiden opintojen kanssa on ollut helppoa ja joustavaa.”

Tuotantojohtaja

Tiina Nousiainen

Ota yhteyttä

Häikäisikö kattava palveluvalikoimamme sinut? Tiedätkö, mistä lähteä liikkeelle?

Täytä lomake ja me autamme. Ketterämpää toimijaa saat hakea.  

This site is protected by reCAPTCHA and the Google     Privacy Policy and     Terms of Service apply.

Tilaa uutiskirje