Me olemme #ideacrew – vuorossa tapahtumatuotannon harjoittelija Veikko Mantila

Tervetuloa takaisin ideacrewn eli hulppean henkilöstömme esittelyihin. Tänään vuoron saa harjoittelijamme Veikko Mantila, joka on kevään aikana päässyt näyttämään kyntensä tapahtumatuotannon monipuolisissa työtehtävissä.

Moi, Veikko! Kertoisitko ihan ensin, mitä kautta ponnahdit harjoitteluun Idea Groupille?

Opiskelen Turun yliopistossa mediatutkimusta neljättä vuotta, mutta Idea Groupille päädyin koulutustaustani sijaan enemmänkin urapolkuni kautta. Olen ollut kesäisin töissä turkulaisilla festareilla, missä olen päässyt tutustumaan Idea Groupin tuottajiin Jussiin ja Petteriin. He kehuivat Idea Groupia työpaikkana, joten minulla oli siitä jo valmiiksi hyvä mielikuva. Sain Idea Groupista suosituksen myös erään toisen työpaikkani kautta, joten päätin hakea mukaan kevään harjoittelijahaussa ja sain paikan!

Onneksi olkoon, oli hienoa saada sinut mukaan joukkoomme! Minkälaisia töitä teet meillä tapahtumatuotannon harjoittelijana?

Autan tapahtumien järjestelyssä ja suunnittelussa. Teen paljon esimerkiksi tarjouspyyntöjä eri alihankkijoille ja selvittelen tapahtumapaikkoja sekä erilaisia ohjelmanumeroita, kuten artisteja. Lisäksi olin yksi pääsuunnittelijoista Idea Groupin kumppanimessuissa, jotka järjestimme huhtikuun lopussa.

Mikä on työarjessasi parasta tai haasteellisinta?

Sekä paras että haastavin asia on se, että työni on niin monipuolista. On mahtavaa päästä tekemään paljon erilaisia hommia, mutta samaan aikaan haastetta tuo se, ettei välttämättä ihan kaikkeen löydy vielä entuudestaan kokemusta.

Millä tavalla Idea Groupilla kannustetaan kehittymään ja oppimaan uutta?

Suurin kannustus tulee varmaan positiivisesta palautteesta, jota kuulee kollegoilta aina, kun on tehnyt työnsä hyvin. Kuvailisin Idea Groupin arkea tosi positiiviseksi ja iloiseksi, täällä nauru raikuu ja porukka viihtyy!

Hieno kuulla! Mitä taitoja haluaisit oppia työkavereiltasi?

Haluaisin oppia hahmottamaan projektin paremmin yhtenä kokonaisuutena. Tapahtumatuottajat ovat siinä hirmu hyviä.

Totta! Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?

Pelata salibandya ja padelia, hengailla kavereideni kanssa ja katsoa elokuvia.

Mikä oli viisivuotiaana haaveammattisi? Entäpä missä haluaisit olla viiden vuoden päästä?

Lapsena halusin itse asiassa olla paleontologi, koska olin niin kiinnostunut dinosauruksista! En osaa tarkalleen ottaen sanoa suunnitelmistani viiden vuoden päähän, mutta ainakin tapahtumien tuottaminen ja viestintäpuolen hommat kiinnostavat.

Ja vielä viimeisenä eräs oleellinen kysymys: mikä mielestäsi tekee Idea Groupista hyvän työnantajan?

Täällä kuunnellaan yksittäisiä työntekijöitä hyvin paljon, ja mielestäni täällä pyritään asettamaan työntekijä työn edelle: hyvä työnjälki varmistetaan siis huomioimalla ensin työntekijän hyvinvointi. Mielestäni se on yritysmaailmassa yleisesti aika harvinaista. Lisäksi pidän Idea Groupilla siitä, että kaikki on niin monipuolista ja täällä tarjotaan työntekijöille tosi kivoja lisämukavuuksia, kuten yhteisten toimistopäiviemme runsaat aamiaiset ja sisäiset Idea Akatemia -koulutukset.

Kiitos haastattelusta ja mahtavasta työpanoksestasi, Veikko!


Harjoittelija

Veikko Mantila

Ota yhteyttä

Häikäisikö kattava palveluvalikoimamme sinut? Tiedätkö, mistä lähteä liikkeelle?

Täytä lomake ja me autamme. Ketterämpää toimijaa saat hakea.  

This site is protected by reCAPTCHA and the Google     Privacy Policy and     Terms of Service apply.

Tilaa uutiskirje