Vastuullisuutta vai viherpesua?

O niin kuin opinnäytetyö. Omaani varten oli kaksi motivoivaa toivetta: mielenkiintoa herättävä aihe sekä toimeksiantaja, joka hyötyisi lopputuloksesta. Idea Groupissa kohtasivat molemmat.

Harjoittelupaikkani valintaan vaikutti työnkuvan monipuolisuus, haastattelusta jäänyt hyvä fiilis ja myös tulevaisuuden mahdolliset urakuviot. Minulle ehdotettiin opinnäytetyön aiheeksi vastuullisuutta – sen kehittämistä, mittaamista ja näkyvää roolia niin Idea Groupin arvoissa kuin arjessa. Lähtökohtaisesti koin aiheen mielekkääksi ja tärkeäksi. Samaan aikaan vastuullisuus on kuitenkin niin laaja-alainen käsite, että sen tarkastelu opinnäytetyössä vaati tarkkaa rajausta ympäristöön ja ilmastoon sekä taustaksi teoriaa, mitä tällä viestinnän trenditermillä ylipäätään tarkoitetaan.  

Idea Groupilla vastuullisuustyön erityisiä painopisteitä ovat kiertotalous ja ilmastonmuutoksen hillintä, yhteisö ja asiakkaat sekä hyvinvoiva ja tuottava työyhteisö. Opinnäytetyöni taustoittamana yksi tärkeimmistä tehtävistä on laskea, mistä Idea Groupin oma hiilijalanjälki muodostuu tai materiaalitehokkuus ja toimitusketjujen vastuullisuus syntyvät.  
 
Vastuullisuuden kehittäminen on myös kumppaniasia 

Koska liiketoimintamme perustuu vahvoihin asiakas- ja alihankkijasuhteisiin, kartoitin kyselyn avulla jo olemassa olevien sekä potentiaalisten alihankkijoidemme tavoitteita yhteisten vastuullisuusasioiden kehittämiseksi. Kyselyn ajankohdan osuminen viime vuoden loppuun ja tapahtuma-alan kiireisimpään sesonkiin nipisti osan osallistumisprosentista, mutta vastaajien kesken halu yhteisten vastuullisuusperiaatteiden kehittämiselle oli selvästi positiivinen.  
 
Yhtenä seuraavista etapeista omalla työpöydälläni on koota Idean Groupin sisäiseen käyttöön vastuullisten vaihtoehtojen materiaalipankkia, jonka on tarkoitus helpottaa asiantuntijoidemme työtä ja tuoda vastuullisuusajattelu osaksi arkeamme joka päivä. Puhe muuttuu sanahelinästä teoiksi, vasta kun vastuullisuus läpäisee liiketoimintamme kaikki osa-alueet.  

Perillä paras, mutta matkallakin hyvä

Näin jälkikäteen katsottuna opinnäytetyöni eteni töiden rinnalla riittävän sulavasti, vaikka oman pään sisällä syksy hetkittäin tuntuikin pitkältä loppukiriltä. Sekin helpotti, että tiesin sparrausapua löytyvän ympäriltä, vaikka projektin työstäminen itsenäisesti olikin minulle ominta. Valmistuin liiketalouden tradenomiksi joulukuussa, ja nyt jatkan Idea Groupilla hallinnon assistenttina. Arvostan sitä, että meillä panostetaan hyvinvoivaan työyhteisöön ja tuetaan yksilön ammatillista kasvua. Ovea voi siis tulevaisuudessa pitää avoinna myös maisteriopinnoille.  
 
Oma ura tai vastuullisuus, on mahdotonta olla kummassakaan täysin valmis. Tärkeintä on tiedostaa, mitä voisi parantaa ja miten tarttua konkreettisesti toimiin pala kerrallaan. Muutosta ei tule, jos yksikään meistä ei toimi suunnannäyttäjänä ja herätä avointa keskustelua – tulevaisuuden menestyjät ja menestystekijät syntyvät aiheista, joissa on välillä loppukiriä ja keskeneräisyyttä.  

Hallinnon assistentti

Roosa Pyykkö

Ota yhteyttä

Häikäisikö kattava palveluvalikoimamme sinut? Tiedätkö, mistä lähteä liikkeelle?

Täytä lomake ja me autamme. Ketterämpää toimijaa saat hakea.  

This site is protected by reCAPTCHA and the Google     Privacy Policy and     Terms of Service apply.

Tilaa uutiskirje