Me olemme #ideacrew – vuorossa viestintäkonsultti Katariina Lappi

Tervetuloa raudanlujan ideacrewn eli upean henkilöstömme pariin. Tänään esittelyvuorojen sarjan avaa Katariina Lappi, jolla on terävän käännöskynän ja viestintätaitojen lisäksi laulun lahja.

Hei, Kata! Mukava nähdä. Kertoisitko, miten päädyit Idea Groupille?

Lukion jälkeen kouluttauduin ensin klassiseksi laulajaksi Turun konservatoriossa ja tämän jälkeen Turun AMK:n Taideakatemiassa. Vaikka rakastan laulamista ja se on ehdottomasti oma juttuni, opintojeni loppuvaiheessa aloin kuitenkin miettiä vakaampaa uraa laulamisen ohelle. Minua alkoi houkutella lukioaikainen haaveammattini kääntäjänä, ja päätin hakea opiskelemaan Turun yliopistoon englannin kääntämistä. Maisteriksi valmistuttuani tein kääntäjän töitä yksityisyrittäjänä useiden vuosien ajan.

Eräänä päivänä törmäsin LinkedInissä Idea Groupin työpaikkailmoitukseen, jossa haettiin kirjoitustaitoista työntekijää, joka pystyisi kääntämään suomesta englantiin ja toisinpäin. Tämä vaikutti mielenkiintoiselta ja minulle sopivalta työltä, joten päätin hakea ja sain paikan! Nyt olen ollut Idea Groupilla töissä hieman yli vuoden.

Huikean monipuolinen urapolku! Mitä hommia työpöydällesi nyt kuuluu?

Työni on kirjoittamista todella monessa muodossa. Teen asiakkaillemme esimerkiksi tiedotteita ja sisällöntuotantoa verkkosivuille. Tämän lisäksi huolehdin käännöstöitä englannista suomeen ja suomesta englantiin. Välillä pääsen myös piirtämään asiakastöitä varten!

Mikä on arjessa parasta tai kinkkisintä?

Se, että saa kuulla asioista, joista ei ollut harmainta aavistustakaan aikaisemmin. Tässä työssä oppii maailmasta niin paljon kaikkea uutta! Haasteellisinta on toisaalta se, miten vähän viime kädessä tietää eri asioista. On välillä vaikea tuottaa tekstiä, jos ei tiedä aiheesta tarpeeksi. Sama pätee kääntämisessä: esimerkiksi erikoisalan sanastot vaativat aina erityistä tarkkuutta.

Miten kuvailisit Idea Groupin arkea?

Työskentelin yksityisyrittäjänä todella kauan, mikä oli oikeastaan melko yksinäistä. Pidän siitä, että täällä pääsen pallottelemaan ideoita muiden kanssa eikä pulmien kanssa jää yksin. Koen, että Idea Groupin työntekijät viihtyvät aidosti toistensa kanssa. Meillä vallitsee ihana kannustavuuden ilmapiiri: vaikka välillä onkin vähän hektistä, kaikki tsemppaavat ja auttavat toisiaan, jotta pääsemme yhdessä haasteiden yli.

Kannustavuuden ilmapiiri, osui ja upposi. Entä, mikä saa sinut piristymään?  

Etuja ajatellen virikesetelit! Ne käyvät moneen: kulttuuritilaisuuksiin, liikuntaan, jopa pakohuonepeleihin. Lisäksi arvostan Idea Groupin tarjoamaa kattavaa työterveyshuoltoa. Pakko myös mainita, että kaikille yhteisten toimistopäiviemme aamupalat ovat ihana maanantai- tai perjantaityöpäivien piristys.

Taito, jonka haluaisit oppia kollegaltasi?

Haluaisin, että pokkani pitäisi tilanteessa kuin tilanteessa ja minulla olisi vankkumaton kyky jäsennellä työasioita ja hallita kaikki langat käsissäni ilman, että stressaannun.

Minkälaiset asiat motivoivat sinua tekemään parhaasi? 

Hyvä fiilis, kiinnostavat työtehtävät ja draivi: tunnen vahvasti, että haluan tehdä juuri tätä työtä nimenomaan tällä porukalla.

Mikä oli 5-vuotiaana haaveammattisi, ja missä haluaisit olla viiden vuoden päästä? 

Muistan vain, että olisin pienenä halunnut olla Asterix-sarjakuvien Julius Caesar! Toivon, että pääsisin vielä laajemmin hyödyntämään osaamistani, mutta voin kuvitella olevani pääosin samassa kohdassa viiden vuoden päästä.

Kun työhanskat ovat naulakossa, sinut löytää…

Laulan kamarikuoro Key Ensemblessä ja teen jonkin verran laulukeikkoja. Harrastuksiini kuuluvat myös proosan kirjoittaminen, sarjakuvien ja kirjojen lukeminen, sarjakuvien piirtäminen, sarjakuvaseurojen hallitustoiminta ja uiminen. Lisäksi vietän aikaa perheeni kanssa, ja kiireettöminä hetkinä istun silittämässä kissaani Gattusta.

Viimeisin, vaan ei vähäisin. Mikä tekee Idea Groupista hyvän työnantajan?

Lapseni vastaus tähän olisi se, että saan kokonaisen kuukauden kesälomaa! Yksityisyrittäjänä ei sellaista ollut. Itse vastaan joustavuus ja luottamus. Täällä on mahdollista oikeasti vaikuttaa siihen, miten aikatauluttaa työnsä, jos elämäntilanteet muuttuvat. Lisäksi arvostan sitä, että Idea Groupilla kaikki ovat asemastaan tai työtehtävästään huolimatta yhtä arvostettuja. Todella hieno juttu on myös Idea Groupin lapsi- ja perhemyönteisyys! Lapsia ei nähdä haittatekijänä vaan normaalina osana elämää.

Kata, kiitos haastattelusta ja sanoistasi, joilla on aito taito koskettaa.

 

Viestintäkonsultti

KATARIINA LAPPI

Ota yhteyttä

Häikäisikö kattava palveluvalikoimamme sinut? Tiedätkö, mistä lähteä liikkeelle?

Täytä lomake ja me autamme. Ketterämpää toimijaa saat hakea.  

This site is protected by reCAPTCHA and the Google     Privacy Policy and     Terms of Service apply.

Tilaa uutiskirje