Vaikuttava vierailupäivä terveydenhuollon parissa

Toukokuussa joukko terveystoimittajia pääsi vierailulle Turun yliopistolliseen keskussairaalaan sekä Maskun neurologiseen kuntoutuskeskukseen järjestämällämme toimittajamatkalla.

Päivän aikana noin 20 toimittajaa tutustui Tyksissä muun muassa neurologiseen osastoon, lastenortopedian klinikkaan ja sydänkeskukseen. Lounaan jälkeen matka jatkui Neuroliiton Maskun neurologiseen kuntoutuskeskukseen, joka on Suomen suurin yksinomaan neurologisten sairauksien kuntoutukseen erikoistunut keskus.

Neuroliiton viestintäpäällikkö Mari Vilska oli erittäin tyytyväinen järjestelyihin ja yhteistyöhön meidän kanssamme. Onnistunut vierailupäivä poiki esimerkiksi uusia yhteyksiä mediaan.

– Yhdessä Telegraafin eli nykyisen Idea Groupin ja sairaanhoitopiirin kanssa saimme koottua mielenkiintoisen ja monipuolisen ohjelmasisällön, joka houkutteli paikalle toimittajia runsaslukuisesti. Toimittajavierailun aikana toimme esiin Neuroliiton asiantuntijoiden ammattitaitoa sekä kerroimme taustatietoa edustamistamme sairausryhmistä ja sairastuneiden kohtaamista haasteista. Vierailupäivän ansiosta saimme luotua tärkeitä mediakontakteja, Vilska kertoo.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin viestintäpäällikkö Esa Halsinaho on samoilla linjoilla.

– Heidän kanssaan työskentely sujui erinomaisesti ja ammattimaisen tehokkaasti. Päivän valmistelut aloitettiin riittävän aikaisin ja toimittajille lähetetyt kutsut, päivän sisältö ja aikataulutus olivat kaikki hyvin toimivia, Halsinaho sanoo.

Monipuolinen vierailu

Toimittajapäivään osallistuneet journalistit olivat vaikuttuneita vierailukohteista. Hoitamamme järjestelyt saivat kiitosta.

Mukana olleet toimittajat kommentoivat muun maussa:

”Ohjelma oli mielenkiintoinen ja monipuolinen. Haastattelen varmasti myöhemminkin päivän asiantuntijoita.”

”Olin todella vaikuttunut suomalaisen erikoissairaanhoidon tilasta sekä vierailusta Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa.”

”Vau, oli kyllä hyvin järjestetty!” 

”Järjestelyt hoidettava joka kerta aivan nappiin”

Idea Groupin kehitysjohtaja Marja-Terttu Rantasen mukaan toimittajapäivä sujui suunnitelmien mukaan, sillä aikataulut pitivät, esiintyjät olivat hyvin valmistautuneita ja toimittajat tyytyväisiä.

– Kaikkein tärkeintä on mielenkiintoinen ja monipuolinen ohjelma. Jos se on kunnossa, kaikki muu hoituu kyllä, Rantanen sanoo.

Toukokuun toimittajapäivä oli yksi monista onnistuneista järjestämistämme vierailuista.

– Toimittajia on nykyään vaikea saada liikkeelle, joten emme voi tarjota mitään puolivillaista. On tärkeää luoda henkilökohtaisia suhteita toimittajiin ja järjestelyt pitää hoitaa joka kerta aivan nappiin. Silloin on toivoa saada toimittajia taas seuraavalla kerralla Turkuun lähtevään bussiin.

Myyntijohtaja

Rebekka Rantanen

Ota yhteyttä

Häikäisikö kattava palveluvalikoimamme sinut? Tiedätkö, mistä lähteä liikkeelle?

Täytä lomake ja me autamme. Ketterämpää toimijaa saat hakea.