Visuaalinen ilme ja vuosikertomus Turun Yliopistosäätiölle

Turun Yliopistosäätiön tehtävänä on tukea ja edistää Turun yliopiston toimintaa ja tieteellistä tutkimusta. Säätiön tärkein toimintamuoto on sen rahastot, joiden tuotoista säätiö jakaa apurahoja. Rahastojen yhteenlaskettu arvo on reilu 70 miljoonaa euroa.

Telegraafin, eli nykyisen Idea Groupin ja Turun Yliopistosäätiön yhteistyö alkoi syksyllä 2020, kun säätiön logo ja vuosikertomus kaipasivat kokonaisvaltaista uudistusta.

Suunnittelimme säätiölle uuden logon ja visuaalisen ilmeen sekä laadimme graafisen ohjeiston. Uuden ilmeen pohjalta luotiin myös peruslomakkeisto.

Lisäksi Turun Yliopistosäätiön vuosikertomus uudistettiin kokonaan keväällä 2021. Vastasimme vuosikertomuksen suunnittelusta ja loimme vuosikertomukselle visuaalisen ilmeen, toteutimme haastattelut ja sisällöt sekä hoidimme vuosikertomuksen taiton. Suunnittelimme ja toteutimme myös juttujen valokuvaukset yhteistyössä Mediascope Productionsin kanssa.

Uudesta vuosikertomuksesta on tehty painetun version lisäksi selattava e-julkaisu.

– Yliopistosäätiön visuaalinen ilme ja vuosikertomuksen formaatti olivat olleet samat jo pitkään, ja ne kaipasivat selvästi uudistamista. Säätiön uusi ilme on selvästi tunnistettava eikä poikkea liikaa aiemmasta, mutta on paljon aiempaa raikkaampi ja selkeämpi. Myös tekninen toteutus on entistä laadukkaampi, Turun Yliopistosäätiön hallituksen jäsen, professori Riitta Pyykkö sanoo.

– Sekä visuaalisen ilmeen että vuosikertomuksen uudistamisessa yhteistyö sujui erinomaisesti. Toiveitamme kuunneltiin kaikessa, ja tunsimme toisaalta olevamme osaavien ammattilaisten käsissä. Vuosikertomuksesta on tullut pelkästään positiivista palautetta, sekä sen ulkoasusta että sisällöstä. Erityisesti henkilötarinoita on kiitetty, Pyykkö jatkaa.

– Vuosikertomusuudistuksemme tavoitteeksi asetettiin säätiön toiminnan tulosten esittely tuoreella ja lukijaystävällisellä tavalla. Lyhyet tarinat apurahansaajista, vapaaehtoistyöntekijöistä, lahjoittajista ja säätiön parissa työskentelevistä on kirjoitettu tyylillä ja taidolla. Lisäksi taloudellinen viestintä on selväpiirteistä. Oman työni painottuessa jatkossa säätiön varainhankintaan, käytössä on tähänkin tehtävään sopiva säätiön toiminnan esittely. Kiitos yhteistyöstä ja vaikuttavasta lopputuloksesta, säätiön asiamies Pekka Kanervisto kiittelee.

Asiakkuusjohtaja

ANNA KOIVISTO

Ota yhteyttä

Häikäisikö kattava palveluvalikoimamme sinut? Tiedätkö, mistä lähteä liikkeelle?

Täytä lomake ja me autamme. Ketterämpää toimijaa saat hakea.  

This site is protected by reCAPTCHA and the Google     Privacy Policy and     Terms of Service apply.