Asiakaspäivä vuoden kohokohtana

Sandvik-konserniin kuuluva Sandvik Mining and Rock Solutions -liiketoiminta-alue on maailman johtava kaivos- ja urakointiteollisuuden laitteiden, palveluiden, digitaalisten ratkaisujen ja vastuullisuutta edistävien teknologioiden toimittaja. Meillä oli ilo olla syksyllä mukana toteuttamassa Sandvikin Load and Haul -divisioonan asiakaspäiviä, joka kokosi yhteen Sandvikin asiakkaiden päättäjätason henkilöstöä ympäri maailman.

Tapahtumakokonaisuus Turussa oli laaja, ja siihen sisältyi kolme eri tapahtumaa kolmessa eri paikassa: tervetuliaistilaisuus Turun Linnassa, tehdaskierros ja konenäyttely Sandvikin tehdasalueella sekä afterpartyt Ruissalon telakalla. Asiakastapahtuman lähes 400 vierasta osallistuivat kaikkiin kolmeen tapahtumaosioon. Kokonaisuuden tavoitteena oli vahvistaa Sandvikin brändimielikuvaa ja avainasiakassuhteita.  

Suunnittelimme ja tuotimme tapahtumat kaikkiin kolmeen lokaatioon sekä avustimme kansainvälisten vieraiden kuljetusten tilauksissa, koordinoinnissa ja vastaanotoissa eri hotelleilla. Teimme tapahtumakokonaisuutta varten myös visuaalisia materiaaleja sekä sisällöntuotantoa ja toteutimme kumppanimme Mama Creativen kanssa videomateriaalia tapahtumaan. Mama Creative toteutti tapahtumasta myös jälkimarkkinointia varten tuotetun tapahtumavideon eli aftermovien. Tekniikkakumppaninamme toimi Kuja Media, joka vastasi sekä tehdaspäivän että Turun Linnan tapahtumien teknisistä kokonaisuuksista. 

Näyttävä kokonaisuus   

Tapahtuman ideointi aloitettiin hyvissä ajoin yhdessä Sandvikin kanssa. Suuren osallistujamäärän liikuttelu lentokenttien, kahden kaupungin välillä ja kaupunkien sisällä vaati tarkkaa suunnittelua, jotta siirtymiset olisivat vieraille mahdollisimman sujuvia. Hotelleilla ja tapahtumapaikoilla panostimme iloiseen asiakaspalveluun ja varmistimme, että jokaisella vieraalla on tervetullut ja huolehdittu olo.  

Sandvikin Turun tehtaan alueelle rakennettiin lähes tyhjästä hieno tapahtuma-alue, joka muodostui upeasta lasiseinäisestä edustusteltasta sekä suuresta konenäyttelystä. Näyttelyn sijoittelu pihamaalle oli mielenkiintoinen haaste, johon ilolla tartuimme yhdessä Sandvikin henkilökunnan kanssa. Kumppanimme Kataja Events hoiti alueelle teltan ja sen pystytyksen, joka varustettiin tapahtumainfran vaatimilla sähkövedoilla ja lämmitystekniikalla. Koska tapahtuma toteutettiin ulko-olosuhteissa, tuotiin sinne myös vesivessat ja niiden vaatima infrastruktuuri.

Sandvikin tehtaan tuotantotilojen esittely oli tapahtuman keskeisimpiä elementtejä, joten sen sujuvuus ja informatiivisuus vieraille oli tärkeää. Autoimme suunnittelemaan ja toteuttamaan tehdaskierrokset 400 vieraalle tapahtumapäivän aikana. Lisäksi suunnittelimme tuotantotiloissa sijainneille esittelypisteille videomateriaalia ja esitystekniikan. 

Turun kauniit kohteet tutuksi vieraille

Asiakaspäivän oheistapahtumat Turun Linnassa ja Ruissalon telakalla olivat osa kokonaisuutta, joilla haluttiin tarjota elämyksiä kansainvälisille vieraille. Turun linnan cocktail-tilaisuus startattiin juhlallisesti Turun pormestarin Minna Arven tervetulopuheella. Historialliset puitteet tarjosivat upean, mutta rennon juhlallisen kokonaisuuden Turkuun saapuneille vieraille.  

Ruissalon telakan afterparty päätti tapahtumakokonaisuuden säväyttävästi Sandvikille räätälöidyn valoshown ja suomalaisista raaka-aineista valmistetun fine dining-tarjoilun avulla. Popkantele-taituri Ida Elina ihastutti ja nostatti tunnelmaa entisestään kanteleen ja hittimusiikin yhdistävällä esityksellään. Afterpartyn visuaaliset puitteet tallentuivat monien vieraiden kameroille, sillä osana toteutusta oli tilaan tuotu esimerkiksi Sandvikin valmistaman koneen kauha ja muuta materiaalia. 

Turvallisuus keskiössä

Sandvikilla turvallisuus on ykkösasia. Idea Groupin osalta olimme vastuussa tapahtuman turvallisuus- ja pelastussuunnitelman ohella myös siitä, että kaikilta tekijöiltämme alihankkijat mukaan lukien löytyi ajantasainen työturvallisuuskortti suoritettuna.  

Tapahtuma oli laajuudeltaan suuri, ja se vaati paljon alihankkijoiden työpanosta ja työn koordinointia. Tuotimme kahdessa päivässä kolme tapahtumaa eri paikoissa, koordinoimme kuljetuksia ja huolehdimme vieraista hotellilla. Tässä meillä oli apuna luotettavia kumppaneita, joiden kanssa voimme tarjota onnistuneita tapahtumia asiakkaillemme.  

Tapahtumakokonaisuus oli upea ja mielenkiintoinen kokemus niin vieraille kuin myös Idea Groupille. Kiitos Sandvikille, että saimme olla mukana toteuttamassa onnistunutta asiakaspäiväänne! 

 
Pääsimme toteuttamaan myös Tampereella erikseen järjestettyä kokonaisuutta, tutustu siihen täältä. 

Asiakkuusjohtaja

HENRI TAMMENNIEMI

Ota yhteyttä

Häikäisikö kattava palveluvalikoimamme sinut? Tiedätkö, mistä lähteä liikkeelle?

Täytä lomake ja me autamme. Ketterämpää toimijaa saat hakea.  

This site is protected by reCAPTCHA and the Google     Privacy Policy and     Terms of Service apply.